Miért késik Hamilton új F1-es szerződése?

Szerző: Gobodics Tamás, fotó: Szabó Attila

Címkék:   F1  HAMILTON  WOLFF  MERCEDES  Megosztás e-mailben

 Megosztás Facebookon

Hosszú hetek óta zajlanak a találgatások arról, hogy mikor és hogyan hosszabbítja meg a szerződését a Mercedesnél Lewis Hamilton: korábban felmerültek különböző ferraris pletykák, de az hamar világossá vált, hogy a Mercedesnél folytatja a hétszeres világbajnok.

Barcelonában Hamilton arról beszélt, hogy talán már azon a héten megszülethet a megállapodás, Toto Wolff is tett utalást arra, hogy már Kanada előtt véglegesíthetik a kontraktust, de ez állítólag azóta sem történt meg.

ASZ_RED_BULL_RING_FREEPRACTICE_202306300032_resize

Sokak szerint a Brit Nagydíj és Silverstone lehet az az időpont, ami alkalmas az új szerződés bejelentésére, de egyelőre nem úgy tűnik, hogy erre sor kerül: Wolff szerint bizonyos részleteket még nem tisztáztak.

„Minden részletében szuperül akarjuk csinálni, és néha lehet olyan helyzet, hogy minden ki van már faragva. De ez nem egy pénzügyi egyeztetés, egyáltalán nem az. Ez a jövőről szól, és arról, hogy mit akarunk helyesen csinálni, optimalizálni. Egyáltalán nem tárgyalunk már többet a szerződés hosszáról és a pénzről, más témák vannak napirenden” – mondta még Ausztriában a csapatvezető.

Mit jelenthet ez?

Hamilton már az előző, és az azt megelőző szerződéseinél is különféle egyedi, speciális részleteket szeretett volna érvényesíteni bizonyos egyéb tevékenységekkel kapcsolatban: esetleg milyen kapcsolt céget kell bevonni a partnerek közé, milyen egyéb tevékenységeket űzhet és hogyan, mik a pontos kötelezettségei, mit reklámozhat a privát üzletei közül és hogyan, milyen klímacélok mellé áll oda és miben segít a Mercedes, stb. 

A hétszeres világbajnok már jó ideje építi az F1-en kívüli életét, különböző iparágakban vállal szerepet, és bár a Hamilton-gépezet középpontja természetesen még mindig az F1, de arra építve szeretné igazán értékessé tenni és érvényesíteni a többi tevékenységét, hitvallását, eszméjét is.

Wolff szavai alapján ezek részleteiről egyeztetnek, a pénzösszeg és a szerződés hossza pedig már adott: főleg ez utóbbi az, ami érdekes lehet, korábban felmerültek olyan pletykák, hogy akár öt évig is maradhat még a száguldó cirkuszban a brit.

Minderről Pitwall című műsorunk korábbi adásában is beszéltünk, a vonatkozó rész 9:08-tól megtekinthető!

https://youtube.com/watch?v=7S9c5f2o7v4%3Fstart%3D548

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *